Drinken en Eten in Indonesië

Drinken en Eten in Indonesië

Naast de welbekende Nasi Goreng en Saté, heeft Indonesië nog talloze andere traditionele rijstgerechten op het menu staan. Daarbij word er goed gebruik gemaakt van hun kruiden, in Indonesië worden dan ook de meeste specerijen verbouwd, dus inderdaad smaakt het eten dan ook wat pittiger dan u misschien gewend bent. Bij de rijstgerechten kunt u verschillende groentes, vlees, vis en kip bestellen. De hygiëne is natuurlijk altijd oppassen in elke keuken waar dan ook, maar u kunt zelf wel goed afwegen of het verstandig is er al wel of niet te gaan eten. Let er goed op dat alles goed gebakken is. Salades en fruit moeten eerst worden gewassen met schoon water. De eetstalletjes langs de weg kunt u beter afslaan.

Je kunt ervoor kiezen om bij een Foodcourt langs te gaan, deze zijn te vinden in een winkelcentra. Hier heb je uiteenlopende gerecht, naast de Indonesische gerechten zijn er zelfs westerse gerechten te bestellen. In Bali is in elk eethuisje wel onder andere babi guling te bestellen, geroosterd speenvarken. Eén van de bekendste eethuisjes in Bali is Warung Babi Ibu Oka.

indonesie-etenHet eten word in Indonesie ook vaak geserveerd, via traditionele wijze op de mooie bananenbladen. Naast dat het al een bijzonder is om zo je maaltijd (met je handen )te nuttigen, is het ook nog eens gezond voor je voeding. Door de natuurlijke antioxidanten die in het blad zitten, beschermt het ook tegen de bacteriën in het voedsel en dus tegen ziektes. Bovendien door de was die zich op de bananenbladen bevind, krijgt het gerecht hier ook meer smaak door.

Water uit Indonesië word niet uit de kraan gedronken, zelfs niet door de bevolking. U kunt kiezen voor gekookt water of flessen die goed verzegeld zijn. Let daar op. Zo ook met de ijsklontjes, deze kunt u beter achterwegen laten. Indonesië heeft prachtige theevelden, die al leuk zijn om te bezoeken. Waar u lekker een kopje Teh (thee) kunt nuttigen, wel word dit geserveerd met een flinke laag suiker. Wilt u liever wat minder zoet, dan bestel je gewoon een Teh tawar.