Cultuur in Indonesië

Cultuur in Indonesië

Bhinneka Tunggal Ika oftewel Eenheid is diversiteit is het motto van Indonesiërs en dat merk je in heel de cultuur. Het land is divers en zo ook de cultuur en dat maakt het ook een prachtig land om te bezoeken

Geloof in Indonesië

Het geloof is erg belangrijk in het dagelijkse leven van de bewoners in Indonesië. Zo is het grootste deel van Indonesië Moslim, Hindoeïsme en Boeddhisme en andere oude lokale tradities kom je hier ook tegen. Dit vind je dan ook terug in de prachtige tempels en andere mooie religieuze bouwwerken. Deze zult u ongetwijfeld graag willen gaan bezoeken. Je hoort hier je schouders en benen te bedekken, wilt u hier een bezoekje aan brengen.

Het hoofd is heilig en de voeten zijn onrein. De bevolking is bijzonder vriendelijk en gastvrij voor toeristen. Ze hebben veel belangstelling, dit is hun manier om zich vriendelijk naar je op te stellen.

Hygiëne en Rituelen

Goede lichamelijke verzorging is hier belangrijk, ze kleden zich verzorgd. Hoewel er ook nog steeds armoede heerst in dit land. Er worden ook nog steeds kinderen van school afgehouden, die op straat moeten bedelen. Kinderen die arbeid moeten verrichten, is hier nog niet verdwenen.

Ze gebruiken tijdens het toiletbezoek geen toiletpapier, maar spoelen zich schoon met water, dit doen ze met hun linkerhand. Daarom word de linkerhand ook als onrein gezien, hier word niet iets mee aangegeven of mee gegeten. Geef daarom ook nooit iets met je linkerhand aan.

Traditionele kleding

De batikstoffen, met mooie kleuren, zijn wereldberoemd. Ze brengen hier een waslaag op aan, zodat ze niet verkleuren. Ze hebben mooi kledij, zeker met dans- en poppenvoorstellingen kun je deze rijke kleuren terugvinden. Ook in de lokale bevolking vind je deze kleuren terug in de kledij. Wil je foto’s nemen van de bevolking, probeer dit dan altijd even van te voren te vragen, Niet iedereen stelt het op prijs als je een foto van ze maakt. Andere gaan graag voor je op foto.