Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Hier vind u de bezienswaardigheden van Indonesië terug welke zeker aan te raden zijn om een bezoekje te brengen als u op vakantie gaat naar dit prachtige land. En doordat Indonesië zo’n rijke geschiedenis heeft, een prachtige natuur met een enorme biodiversiteit en dat het een groot uitgestrekt land is heeft u genoeg keuze! Zomaar even op vakantie gaan naar dit land en ter plekke maar regelen waar u naartoe gaat is natuurlijk een optie, maar als u de belangrijkste en bekendste plekken wilt bezoeken dan is het aan te raden om u vooraf wat in te lezen in dit prachtige land. Hieronder vind u een lijst met de belangrijkste bezienswaardigheden van Indonesië terug volgens ons.

Alle bezienswaardigheden van Indonesië hebben we op willekeurige volgorde neergezet op onze pagina. Wat ook handig is om te weten dat als u een vakantie via Fox Vakanties boekt en daarbij gebruik maakt van de rondreizen die ze aanbieden dan komt u de meeste van onderstaande Indonesië bezienswaardigheden wel tegen.

Borobudur tempel

Als u naar Indonesie op vakantie gaat dan kan een bezoekje aan de Borobudur tempel niet aan uw rondreis ontbreken. De Borobudur tempel ligt op het eiland Java in de provincie Magelang, en is een van de meest populaire bezienswaardigheid die u hier terug kunt vinden. Oorspronkelijk is deze tempel gebouwd in de 8e eeuw, maar door diverse natuurrampen is hij diverse keren grotendeels verwoest maar ook weer opgebouwd. Het mooie aan deze tempel is dat hij donker (bijna zwart) gekleurd is, maar door de architectuur en de grootte van het hele complex is het een bijzonder bouwwerk dat niet alleen populair is onder de toeristen, maar ook onder de Indonesiers zelf welke hier nog steeds dagelijks in grote getalen op afkomen.

Tip is net zoals bij de meeste bezienswaardigheden om een bezoekje aan de Borobudur tempel zo vroeg mogelijk in de ochtend te doen, dan is de temperatuur nog niet zo hoog en het is rustig zodat u zelf ook eens rustig rond kunt kijken en mooie foto’s kunt maken.

Komodo eiland

Een van de meest bijzondere eilanden die u terugvind in Indonesie is het Komodo eiland, het eiland is bijzonder geworden door de Komodo draak die hier leeft. Dit is een gigantische varaansoort welke wel 3 meter lang kan worden en tot 100 kilo weegt en eigenlijk alleen hier voorkomt en op het naastgelegen eiland Rinca. Een reis naar Komodo eiland is zeker een aanrader om een dagje te doen (en zit bij diverse georganiseerde rondreizen ook inbegrepen), het is niet alleen leuk en bijzonder om de Komodo in het wild tegen te komen, maar het is ook een prachtig eiland qua natuur en redelijk puur gebleven ondanks de hoeveelheid toeristen die het eiland bezoeken. U zult altijd onder begeleiding van een gids hier rond gaan kijken, niet alleen zodat u de bijzonderheden van de Komodo draak hoort, maar ook omdat het wilde dieren blijven welke niet zomaar benaderd kunnen worden.

Pura Tirta Empul

Een tempel wat zeker de moeite waard is om te bezoeken als u verblijft op het eiland Bali is de Pura Tirta Empul. Naast het feit dat het een mooie grote temp is, is het bijzondere bij deze tempel vooral de zwavelwater fontein welke heet water omhoog spuwt. Een bijzonder gezicht om eens een keer gezien te hebben.